Šumperk - Hanušovice

08.02.2012 09:20

...je ráno 27.1.2012 něco kolem desáté hodiny a my (Lion Seniors) se pomalu scházíme v restauraci na západnim nádraží. Pár piv nějaká káva a vyrážíme směr Šumperk.

Jede nás celkem 12 kousků, cesta vlakem probíhá v pohodě, pár plechovek troška slivovice, dým z elektronickejch cigaret, nějakej vtípek a jsme tam. Vystupujem v Hanušovicích - (cesta trvala asi čtyři a půl hodiny) - zde jsme již očekáváni a tak vyrážíme směr pivovar, no a už to začíná sud piva, odporná slivovice od pepína, dobrá bašta od Zvondy (slaví 50) popíjíme a jíme a ouvej první adept kterej má obtisklý stůl na čele (alezvonda jr.)

Večer se postupně přesouváme do místní restaurace u pivovaru, kde zábava graduje,plno smíchu, trochu slz a nepatřičné osahávání servírek, takže radši balíme. Přesouváme se na doporučení naší milé průvodkyně do garáže.

Kouzelná hospůdka v garáži kde se moje paměť pomalu vytrácí, ale i tak to bylo kouzelné. Pijem, slavíme co to dá. Překvapením bylo, když mě majitel a hospodský v jedné osobě pozval do skladových prostor, světe div se, tam se normálně pálilo " tož vem si kalíšek a naber si" ty vole to byla síla, to namělo chybu. Zábava v plném proudu, pár vylitejch piv, nějaký to sklo, pár nasranejch místních (zabíráme místo), trochu křiku, trochu zpěvu (harmonika), žádné ošahávání (nebylo co), pár vtípků (jeden se nepoved s lavicí) a začínáme odpadat, pár otlačenejch stolů na čele, ale není se čemu divit jsou totiž čtyři hodiny ráno, to znamená, že popíjíme 18 hodin. Což si myslím, je na pár jedinců slušnej výkon.

Noc, jestli se tomu dá tak říci, proběhla v klidu. Vynechám jedno nablití pod spacák, jedny posraný trencle, nikdo nebyl znásilněn, nic se neznicilo atd.

Ranní káva, něco pojíst a vyrazit do místní restaurace, někdo ještě spí. Na brzkou hodinu (10.00) udělám pěknej rachot v hospodě (personál to nemá jednoduché). Tímto se rozdělujem na dvě skupiny (to byla velká chyba), jedna vyráží do Šumperku a druhá bude exkurzovat po pivovaru a muzeu (nebyl jsem nemohu sloužit) zajímavé. Sejdeme se až na hokeji.

Po přesunu na zimní stadion, zaujímáme místo v místní restauračce (jak jinak) a vydržíme až do zápasu. Doráží další banda z Ústí na hokej, je nás tedy asi 80 no to bude o zábavu postaráno. Jak probíhal hokej a jak dopadl to nemá cenu psát. Fandíme, pijem, nadáváme, někdo se ztratil, někdo našel, někdo něco ztratil a už nenašel (už jsem gumovej).

Je po hokeji, za doprovodu policie vyrážíme k domovu, cesta jako každá jiná z výjezdu, zábava dobrá, při příjezdu do Ústí už to vše chrápe.

Co víc ještě dodat, možná jsem na něco zapoměl, možná něco nevím, ale výjezd byl povedenej " jen tak dál Senioři ".

Nejsem žádnej básník, tak to berte tak, jak to je.